miercuri, aprilie 23

Pentru a scrie cu senin...

O vacanta mult asteptata. O vacanta intr-o tara de un verde crud, cu tarmuri prietenoase, ploi surprinzatoare si ape nelinistite.

Imbinari de muzica si ganduri, avioane si trenuri, seri si pajisiti inflorite. Am regasit Anglia la fel de curata, ordonata si ingaduitoare. De data asta, insa, voi merge mai departe de capitala-i celebra si imprejurimi. De data asta vreau sa gust cu toata inima Manchesterul, orasul de unde a pornit, practic, Revolutia Industriala. Vreau sa revad faleza din Liverpool de care m-am indragostit iremediabil acum 2 ani si mai vreau sa cuceresc necunoscuta Irlanda. Vreau sa traiesc senzatia unui ocean intins la picioarele mele si sa ma las calauzita de un vant prielnic acestor locuri...

Cam asta este lista de propuneri a turistului sufletist din mine. In schimb, imi doresc in aceeasi masura sa ma las imbibata de locurile acestea, atat de familiare dragului meu... Imi doresc sa vars cat mai multe cantece perfecte in mine pana cand nu va mai incapea in mine atata frenezie, culoare, dans, hohot de emotie.

Ni se intampla ceva. Cu siguranta. Ceva incredibil. O fereastra spre cadrul povestilor uimitoare ale lui Jane Austen ori Charles Dickens. O poveste pe care noi o scriem acum, in alte timpuri, in alte nuante si cu alte parfumuri. O poveste care ne implineste, care ne da voie sa respiram cu frecventa pe care ne-o dorim. O poveste care, pentru mine, cel putin, e mai puternica decat realitatea. Asa ca o construiesc si o indrept spre cele mai frumoase clipe, secvente memorabile, care sa stea drept vesnica marturie ca viata merita traita. Pur si simplu.

Și pentru ca au fost de curand sarbatori importante pentru crestini, inchei cu o rugăciune, aflată de la Bono, pentru noi toți: ”Do not become a monster in order to defeat a monster!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu