sâmbătă, iulie 19

Sub pietre ori sub inimi



Idei și iubiri. Idei despre iubiri. Idei, iubiri, impresii, neiubiri, poate...

”Mai sunt în noi iubiri care se sting...” spune Berinde în cel mai nou cântec al său. Sunt în noi atât de multe lucruri... de care uităm, pe care le trădăm, pentru care ne dorim să trăim mai mult sau doar să privim într-o anume direcție.

M-am tot gândit, în ultima vreme, la iubirile care-și găsesc locul în noi. La cum le păstrăm, le punem la îndoială sau le îngropăm cât mai adânc în candoare, puritate ori regret și răutate. Asta contează mai puțin. Nici câte iubiri încap în viața noastră nu prea contează. Tind să cred, totuși, că una din fiecare e de-ajuns.

În rest, căutăm disperați, ne împiedecăm de străini pe care-i târâm aproape de noi deși adevărul e că nu acolo le este locul... Lumea spune că destinul îți scoate în cale ”alesul”, că știi, simți când acel om este completarea vieții tale. Nu știu. Cred în destin. Dar în aceeași măsură, cred în oameni și în puterea lor de a căuta, de a ști când au ajuns la finalul căutării, când au găsit, când s-au regăsit unii în alții. Cred că este vorba despre un ritm. Al tău și al celuilalt.

Ritmul fiecăruia e unic. Cred că greșim atunci când alungăm oamenii din viața noastră pentru că ritmul lor diferă de al nostru. Pentru că nu trebuie să fie asemănătoare, trebuie doar să rimeze. Atunci când omul de lângă tine este acolo, pentru tine, cu iubire și idee, prin iubiri și idei, atunci trebuie să înțelegi că ai tot ceea ce vrei. Mai departe, ai un ritm de așezat, un altul de descoperit și îngăduit și o viață întreagă de fericire împletită-n intensități, iubiri, idei...

Neiubirile nu contează. Sunt orgolii și oameni care pierd ritmul. Sunt clipe de neatenție, în care uiți cum să-l asculți pe omul din viața ta ori poate că el surzește și-atunci trebuie să recunoști că viața-i mult prea scurtă să o umpli cu neiubiri.

Între toate acestea, ar trebui să fim mai atenți la sufletele străine și tot ceea ce ne-nstrăinează, să nu lăsăm timpul să ne acapareze în niciun fel și să încercăm să înțelegem mai multe din omul de lângă noi. Așa, pentru mai bine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu