marți, iunie 17

Mai puțin de mine, mai mult de fericire



Astăzi am terminat primul an de facultate. Un an greu și frumos. Un an în care mi-am schimbat multe aspecte din viață, am înțeles și am învățat multe lucruri...

De curând mi-am dat seama că îmi place să vorbesc mai puțin despre mine și că sunt mai curioasă să aflu despre oameni și despre tot ce fac ei minunat. Despre mine, vorbesc oricui, oricât, dar niciodată despre zbuciumul meu sufletesc, despre frământările sau speranțele ce trăiesc în interioru'-mi. Îmi place ca acei oameni care vor să mă cunoască, să mă descopere, pur și simplu, să mă caute, să mă vadă. Sau să mă citească. Aici, pe blog, ori în textele mele, oricine poate încerca să mă ghicească. Nu știu însă dacă și în ce măsură va reuși. Nici nu e foarte important, de fapt. Nu e o provocare. E un sentiment pe care îl am acum, după 9 luni de București și după ce am vorbit cu mulți oameni despre câte-n lună și în stele.

Poate că uneori nu pot vorbi despre mine în puține metafore și aproape nicicând într-un fel concret. Poate că încerc să cuprind și să descriu cât mai multe din simțirile mele neobosite adunate din toate cele patru zări... Poate că nu e un lucru bun că nu știu cum să le spun ”bun venit” oamenilor în lumea mea, sau poate că mă preocupă prea mult să aflu dacă să-i las acolo sau nu. Poate că sunt prea riguroasă și cern prea mult totul... Cu ani în urmă nu știam deloc să aleg oamenii. Acum nu îmi pare rău - am învățat foarte multe de la fiecare dintre ei. Și mai ales, îmi place să cred că am învățat să-i aleg. Așa că îmi permit să aleg după sufletul meu. Poate greșesc sau poate nu. Dar aleg să aleg. Și așa sunt mulțumită.

Cât despre primul an de facultate, cred că am ales bine... Nu neapărat facultatea, ci orașul, câțiva omuleți faini, locurile prin care am trecut, tot ce am citit, privit, visat, văzut, lăsat în urmă - am ales bine. Alegerile astea m-au făcut mai mult fericită decât nemulțumită, așa că, pe undeva prin mintea mea, s-a născut un gând că-i bine așa. Și tare-aș vrea să-mi fie bine în continuare.

Un comentariu: