miercuri, martie 23

Bucureşti, martie 2011

"Tot ceea ce nu citeşti poate fi folosit împotriva ta."
Cu acest gând minunat am rămas din cele două zile petrecute în capitala noastră. Cu acest gând, cu o plimbare superbă sub noaptea albastră în Herăstrău, cu câţiva oameni minunaţi din toate colţurile ţării pe care i-am cunoscut acolo, cu multă lume interesantă, cu o strângere de mână a ministrului Culturii, cu zeci de fotografii care ne-au fost făcute, cu premiul 2 la concursul acesta şi cu un tren prins în ultimul minut.
Desigur, sunt multe amintiri frumoase care îmi vin acum în minte, dar pe care prefer să le păstrez în lumina sufletului meu şi să mă înfrupt din ele de câte ori simt nevoia...
Am învăţat că e bine să laşi lucrurile să se întâmple pur şi simplu, să laşi viaţa să te poarte pe drumurile ei neştiute, către oameni noi şi poveşti colorate. Am învăţat că uneori nu vreau să înţeleg unele lucruri, pentru că îmi plac aşa cum sunt. Am învăţat că în lumea asta mare mai există oameni însetaţi de cultură şi tineri frumoşi. Am învăţat că generaţia noastră mai are încă speranţă, că noi încă mai citim şi că, deşi ţara asta mă provoacă zi de zi, "încă mai am puterea să spun: România, te iubesc!".









2 comentarii: